Mali Müşavirler olarak bizler, ülkemizin kalkınması, mutlu ve müreffeh bir geleceğe ulaşması için katkı sağlayan, onurlu bir mesleğin sahibiyiz.
Biz diğer mesleklerden farklıyız. Hatta Türkiye’de stajı sınavla yapılan tek meslek desek, yanlış olmaz. 4 yıllık fakülteden sonra, 3 yıl staj yapan, staja başlama sınavında çan eğrisi uygulamasına maruz kalan, tek meslek bizim mesleğimiz.
Tüm zorluk ve sıkıntılarına rağmen, mesleğimizi severek icra eden biz meslek mensupları, bu mesleğin hak ettiği yerlere gelmesi, mesleğin ve meslektaşın hak ettiği değer ve saygıyı görmesi için kendi içimizde örgütsel yapılar oluşturmuşuz. Ülkesine hizmeti ibadet kabul eden, mesleğe ve meslektaşa hizmeti ilke edinmiş bu örgütsel kurumlardan biri de; Türkiye genellinde örgütlenen, proje ve çözümler üreten, öngörüsü ve vizyonu olan, ilke temelli yönetim anlayışına, mesleki saygınlığa önem veren, mesleki her düşünce ve ilkeye hoşgörülü olan, mesleği yaşatmayı, milli ve manevi değerlere saygıyı ilke edinen Meslekte Birlik grubudur.
Meslekte Birlik mensubu tüm mali müşavirler, “Müslümanların birbirlerinin velisi, yani koruyucusu ve dostu olmaları, birbirlerine yardım etmeleri ve birlik içinde hareket etmeleri “ ilkesine özel hayatlarında olduğu gibi, mesleğin icrasında da her zaman önem vermiştir.
Mesleğimizin sorunlarının çözümü ancak meslek mensuplarının dayanışma içinde olmaları ile mümkündür.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’ü ekonomi, enerji, dış politika, sağlık, ulaşım, turizm, sanat, bilim gibi her alanda gelişmeleri hedefleyen bir ülkede, bu hedeflerin gerçekleşmesinin ekonomiye bağlı olduğunu hepimiz öngörebiliriz.
Açıklanan ülkemizin 2017 bütçe verilerini incelediğimizde; bütçe gelirlerinin %84,5 unun vergi gelirlerinden oluşmuş olduğunu görmekteyiz. Bu veri bile, ülkemizin 2023 hedeflerine giderken mesleğimize ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. Mali Müşavirlik mesleği özelliği gereği; ciddi şekilde bilgi, tecrübe, donanım, dikkat, iletişim ve takip gerektiren bir meslek dalı olup, sorumluluğu gereği de etki alanı geniştir.
Fakat Meslek mensuplarımızın omuzlarına birçok angarya iş doğrudan veya dolaylı olarak yüklenmektedir. İnanıyoruz ki, önümüzdeki dönemlerde bu sorunlar aşılacak ve Mali Müşavirlik mesleği tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de olması gerektiği saygınlığa kavuşacaktır. Bunun için bugün; her meslek mensubunun mesleğine sahip çıkması, mesleği yaşatması, mesleğin ve meslektaşın hak ettiği değer ve saygıyı görmesi, mesleki her düşünce ve ilkeye hoşgörülü olmayı, milli ve manevi değerlere saygıyı ilke edinmiş meslek mensuplarına destek vermesi gereken o gündür.
Bir yanıt bırakın